Docenten

Voor onze quiltlessen en cursussen nodigen wij vakbekwame docenten uit , die vele technieken beheersen, u altijd weten te inspireren door hun enthousiasme en creativiteit. Onze docenten presenteren zich hieronder.

jobina

Jannie Schuit

Over mij..

Als sinds haar kinderjaren is Jannie bezig met lapjes en handwerken. Op 16 jarige leeftijd maakte ze al kleding voor zich zelf. Toen haar dochter geboren werd, nam het plezier om kleding te maken alleen  maar toe. Begin jaren 80 volgde Jannie een opleiding tot lerares- coupeuse, wat uitgroeide tot het geven van lessen aan volwassenen. Hiermee deed ze jarenlange onderwijservaring op. In die tijd volgde Jannie voor haar eigen ontwikkeling een basiscuris “Patchwork & Quilten”. Sindsdien is ze zich meer en meer  gaan interesseren en bezighouden met een voor haar nieuwe vorm van creatieve uiting van lapjes. Na vervolg-cursussen hierin gevolgd te hebben, besloot ze in 2006 de stap te nemen om zelf les te gaan geven in Patchwork & Quilten. Dat ze dit met veel plezier en passie doet, kunnen cursisten in de Quiltkelder ervaren.

jobina1-292x300

Jobina de Boer

Over mij..

Jobina de Boer uit Heiloo volgde een opleiding (NS) tot lerares textiele werkvormen. Sinds 1989 is zij intensief bezig met patchwork, quilten en stofverven. Zij volgde vele workshops in binnen- en buitenland en rondde in 2003 een 2-jarige opleiding van de Stichting Beeldende Amateurs voor quiltdocenten af. In 2004 is Jobina voor zichzelf begonnen met het geven van quiltlessen en workshops. Zij geeft les in binnen- en buitenland. Zij organiseert sinds 2004 de Patchwork en Quiltdagen te Rijswijk.

Marieke

Marieke Verweij

Over mij..

Ik vind het fijn jullie te mogen begroeten aan het begin van het cursusjaar 2015/2016. Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Marieke Verweij. Ik woon in Putten, ben getrouwd en we hebben 6 kinderen: 1 jongen en 5 meisjes. Eén van mijn grootste hobby’s, het is niet moeilijk te raden: naaien. Ik doe dit al zo’n 20 jaar. Om me te kunnen onderscheiden ben ik een paar jaar geleden begonnen aan de opleiding costumière/coupeuse. Deze heb ik afgerond bij Modevakschool Danckaerts. Nu kan ik naast naailes geven, ook patroontekenen op eigen maten. Dit is met name heel handig als iemand incourante maten heeft. Ik hoop jullie in mijn kennis te laten delen en jullie net zo bezeten te laten worden van het ‘modemaken’ als ik ben. Je bent immers bezig met iets te maken wat niemand anders heeft. Wie wordt daar nu niet enthousiast van?

rita-bos-docente

Rita Bos

Over mij..

Ik heb de opleiding NS gedaan. Dit is een tweede graads bevoegdheid om les te geven in handwerken en kunstgeschiedenis. Na het behalen van mijn diploma heb ik gewerkt als bezigheidstherapeute, in het onderwijs was geen werk. Getrouwd. drie kinderen en bij het naar de kleuterschool brengen, op haar eerste dag, van mijn dochter ben ik meteen doorgefiets naar de net geopende patchworkwinkel bij ons in de buurt en heb me opgegeven voor de basis cursus, 23 jaar geleden. Vooral de laatste 17 jaar ben ik er erg intensief mee bezig. Met vooral de laatse tijd kleine succesjes zoals het krijgen van de publieksprijs in Alkmaar van het quiltersgilde, een overzichttentoonstelling van al mijn quilts in rijswijk in april 2014 en het tentoonstellen door het quiltersgilde van mijn quilt in Spanje en England.

over_mezelf_midden_onder

Janny van der Kloet

Over mij..

Mijn passie voor het quilten is begonnen in 1993 toen ik min of meer toevallig op een cursus voor patchwork en quilten belandde. Sindsdien ben ik, net als vele anderen, ‘besmet’ met het quiltvirus en heb ik me (naast gezin, kerk en werk) volledig gericht op het quilten. Ik heb talloze cursussen en workshops gevolgd en ook veel quilts gemaakt: van poppenhuisquilt tot tweepersoons beddenquilts. Ik werk graag ‘traditioneel’ al maak ik ook wel eens een uitstapje richting ‘art’. Vooral het maken van mijn eigen ontwerpen en het spelen met kleur vind ik fascinerend: steeds nieuwe ideeën en quilts in mijn hoofd, helaas is er te weinig tijd om ze allemaal uit te voeren. Sinds 2006 geef ik les, bij mij thuis zijn er een aantal jaargroepen die gedurende een heel seizoen de fijne kneepjes onder de knie krijgen en is het mogelijk om losse workshops te volgen. Twee jaar lang heb ik les gegeven in het Quiltkabinet te Eernewoude en sinds januari 2010 geef ik ook les op locatie en bij Quiltwinkels in het hele land. Het geven van cursussen en workshops geeft me steeds weer nieuwe inspiratie en ik hoop dat ik met mijn quilts anderen kan inspireren tot het aangaan van hun eigen ‘quiltavontuur’.

Meer weten?

Heeft u vragen, wilt u meer weten over de cursussen of wilt u gewoon advies?
Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op.