Docenten

Voor onze quiltlessen, haaklessen en speciale cursussen nodigen wij vakbekwame lesgeefsters uit  die vele technieken beheersen en u altijd weten te inspireren door hun enthousiasme en creativiteit.

De freelance (quilt) lesgeefsters presenteren zich op deze pagina.

jacqueline wouters

Jacqueline Wouters

 Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met alle vormen van handwerken.

De liefde voor handwerken kreeg ik van huis uit mee. Mijn moeder maakte de mooiste creaties met haaknaald en breipennen. Ze kon ook goed op de naaimachine uit de voeten.

Toen ik een jaar of 14/15 was , kwam ik in de binnenstad van Amersfoort een quiltwinkeltje tegen.  Daar ontstond mijn grote liefde voor lapjes. Heel voorzichtig ben ik gestart met een soort paperpiece-patroon.
Jaren later ben ik de basiscursus en een aantal cursussen bij Aagje Admiraal gaan volgen. Zij leerde mij de fijne kneepjes van het patchwork en quilten.

Leergierig als ik was, volgde ik daarna nog veel cursussen en workshop bij verschillende bekende docenten in het land  Ik leerde op deze manier ook om goed met de naaimachine uit de voeten te kunnen.
Het verschil tussen werken met de hand of met de naaimachine is met patchwork nl. heel groot.

Ik  ontwerp veel quiltpatronen zelf met het fantastische EQ  quiltontwerpprogramma.
Door de opleidingen merkte ik dat ik best traditioneel ingesteld ben. Ik mag echter ook graag uitstapjes maken naar het modernere werk.

Sinds een aantal jaren geef ik met heel veel plezier les want wat is er nu leuker om deze hobby/ leefwijze aan andere te kunnen doorgeven?

Of het nu lessen met de ‘hand’ of met de ‘naaimachine’ zijn, dat maakt voor mij geen verschil. Het belangrijkste is dat de cursist met veel plezier aan zijn hobby werkt.  

Graag tot ziens,

Hartelijke groet Jacqueline Wouters 

quiltkelder putten (4)

Quiltkelder

Regelmatig hebben wij Free Lance lesgeefsters waar onder

 

Gerda Groenevelt  Textielkunst voor inspiratie kijk op haar site  geeft bij ons de Lockmachine workshop en werken met de BSR voet van Bernina

Jobina de Boer,  geeft quiltlessen met de naaimachine

Jolanda onze haakjuf , waar u met al uw vragen terecht kunt