Quiltkelder Putten (17)
De Quiltkelder
Keuze uit honderden quiltstoffen

Op de beneden verdieping van de winkel vindt u honderden patchwork en quilt stoffen. U kunt hier rustig rond snuffelen op zoek naar quiltstoffen voor uw project. De keuze uit alle bekende merken is groot in de Quiltkelder. Speciaal zijn de nieuwe Tilda serie, die 4 keer in het jaar compleet binnen komt. Exclusief een grote serie Maywood Flanel , ook zijn er verscheidene collectie's van Moda stoffen. Batikstoffen van Hoffman daar hebben wij een zeer grote keuze in, verder zijn er de overloop kleuren van Bernatex, Kerststoffen met goud en zilver , wit op wit en nog veel meer! Kom snel langs in de quiltkelder van de stoffenwinkel of neem een kijkje in onze webwinkel waar wij maar een klein gedeelte presenteren.

Quiltlessen & Cursussen

Voor onze quiltlessen en cursussen nodigen wij vakbekwame docenten uit, die vele technieken beheersen en u altijd weten te inspireren door hun enthousiasme en creativiteit. Op onze kalender vindt u alle workshops en cursussen.

Interesse ? Wacht niet te lang met inschrijven , want vol is vol.

stoff
QUiltlesgeefster
De docenten

Voor onze quiltlessen en cursussen nodigen wij vakbekwame docenten uit , die vele technieken beheersen, u altijd weten te inspireren door hun enthousiasme en creativiteit. Onze docenten presenteren zich op de volgende pagina.

Evenementen

Terugblik Quiltfestival 

Het Quiltfestival in Putten trok afgelopen zaterdag veel bezoekers. “Veel animo was er in de Stoffenstudio en Quiltkelder voor zowel de quiltexpositie als de demonstraties en de aanschuifworkshops “, aldus een tevreden winkelierster Riek van Beek.
Veel drukte was er ook buiten voor ‘Aagjes Marktkraam’.
Voormalig quiltdocente Aagje Admiraal, nu met pensioen, toonde zich na afloop gelukkig over de verkoop van haar vele quiltspulletjes. “Het heeft me een opgeruimd huis opgeleverd. Daarbij komt dat er liefst 2500 euro is opgehaald voor het goede doelen-project “Naaiatelier voor 100 vrouwen in Nepal”.
Een prachtig bedrag om te doneren voor een hulpproject waar zoveel vrouwen en hun gezinnen mee geholpen worden”.

Met dank aan Alfred van Baaren die op deze dag voor een mooie foto reportage heeft gezorgd

Vooruit blik;

Zaterdag 30 mei "Open Dag" met leuke demonstratie,  cursus informatie najaar 2020, leuke actie's, zie later hier het  Programma overzicht 

Quiltlessen
Buitengewoon-Quilt
Buitengewoon patronen

Voor liefhebbers van quilts en natuur is het 'Buitengewoon - patronenboek' verschenen. De patronen hebben de natuur in al zijn verscheidenheid als onderwerp. Door alle patronen te gebruiken kunt u zelf de originele quilt 'Buitengewoon' maken. Niet alleen het boek maar ook de stofpakketjes zijn te bestellen, online en in onze stoffenwinkel.

Landleven patronen

Hier vindt u informatie over het maken van een Landleven-quilt, waar het Veluws boerenleven centraal staat. De paper piece patronen in het 'Landleven – patronenboek' vormen een idyllisch plaatje van mens, dier en gebouwen van het boerenleven. Het boek is ook bij ons te bestellen, zodat u ook thuis altijd inspiratie kunt opdoen.

Landleven-boek