Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Westalee Ruler voet linialen

31 oktober @ 10:00 - 15:30

€39,50
Westalee rulervoet en linialen

Westalee rulervoet en quiltlinialen workshop  (beginners)

Zelf uw quilt eenvoudig quilten op uw eigen naaimachine met behulp van
quiltlinialen (templates) en de Rulervoet van Westalee uit Australie.
De vormen zijn mooi gelijkmatig bij het doorstikken van de quilt, op uw eigen naaimachine. Dankzij deze handige Westalee linialen. Rondjes, figuren, veren het gaat gemakkelijk.  Op deze dag leert u het uittekenen en het oefenen van verschillende quiltpatronen op blokken.

Het is vereist dat u een basis cursus machinequilten ( free motion)  op uw eigen naaimachine heeft gevolgd waarbij het meanderen is geoefend en u ook de instelling van u machine hiervoor kent, uiteraard moet bij uw machine het transport kunnen worden uitgezet.  Bij twijfel neem altijd eerst contact met ons op!

Wat heeft u nodig; een speciale Ruler voet met een stootrand, die langs de quiltliniaal (template) geleid wordt en geschikt is voor uw machine, de high, medium of low shank foot. Deze Shank Rulervoet met de basis liniaal zijn vooraf te bestellen en dient u aan te schaffen voor de workshop , kosten  € 54,–  en de Spacing Gauge (meetkruisje)         € 8,95.      Wij hebben een lijst met type naaimachines en welke voet van Westalee daarbij hoort; de low, de medium of de high shank voet.

Let op , bij de Bernina naaimachine heeft u altijd een verlengstuk van de Bernina nodig, oude machine’s voetje nr 75 of 77  , de nieuwe machine’s nr 72

Op de workshop dag mag u als starter de 6-delige sampler linialen set en de crosshair ruler van ons gebruiken, evt. kunt u die aanschaffen als u hiermee verder wilt gaan . Wilt u daarna uitbreiden? Dan zijn er vele extra vormen linialen te koop, zoals veren, hartjes en slingers, we hebben later ook een vervolg workshop voor uitgebreidere technieken.

Advies: plak onder elke liniaal antislip om glijden te voorkomen.
Dat kan siliconentape zijn of schuurpapier rondjes, die zijn apart verkrijgbaar.

Heeft u een long-arm machine en wilt u het werken met de linialen onder de knie krijgen? Wij hebben de mogelijkheid dat u bij ons een naaimachine leent om te oefenen , wat  u later  op uw long-arm in praktijk kan brengen.

Attentie:  Op deze les krijgt u 10% korting op alle  linialen die u tijdens deze les koopt

Data zaterdag 31 oktober 2020,  van 10.00 – 15.30 uur.

Kosten  € 39,50   excl. materialen.

Lesgeefster Jacqueline Wouters.

Attentie, wij zijn niet verantwoordelijk als u tijdens de les geen deugdelijke machine heeft en u niet kunt meanderen, het lesgeld bent u dan WEL verschuldigd.

Westalee rulervoet en linialenWestalee linialenWestalee

Cursusvoorwaarden geldend bij aanmelding

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
€39,50
Evenement Categorie:

Locatie

Quiltkelder van Stoffen en Babystudio
Klaas Bosstraat 14
Putten, 3882AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0341-360717
Website:
www.stoffen-babystudio.nl