Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Westalee Ruler voet linialen

11 juni @ 10:00 - 15:30

€59,95

Westalee rulervoet en quiltlinialen workshop

Zelf uw quilt eenvoudig quilten op uw eigen naaimachine met behulp van quiltlinialen (templates) en de Rulervoet van Westalee uit Australie. De vormen zijn mooi gelijkmatig bij het doorstikken van de quilt, op uw eigen naaimachine. Dankzij deze handige Westalee linialen. Rondjes, figuren, veren het gaat gemakkelijk.  Op deze dag leert u het uittekenen en het oefenen van verschillende quiltpatronen op blokken.

Het is een pré dat u een basis cursus machinequilten ( free-motion)  op uw eigen naaimachine heeft gevolgd waarbij het meanderen is geoefend en u ook de instelling van u machine hiervoor kent, uiteraard moet bij uw machine het transport kunnen worden uitgezet.

Bij twijfel neem altijd eerst contact met ons op!   Er is een mogelijkheid om eerst een uurtje het meanderen te oefenen alvorens u met de Westalee linialen aan de slag gaat.

Wat heeft u nodig; een speciale Ruler voet met een stootrand, die langs de quiltliniaal (template) geleid wordt en geschikt is voor uw machine, de high, medium of low shank foot. Deze Shank Rulervoet met de basis liniaal zijn vooraf te bestellen en dient u aan te schaffen voor de workshop , kosten  € 59,95   en de Spacing Gauge (meetkruisje)         € 9,95.      Wij hebben een lijst met type naaimachines en welke voet van Westalee daarbij hoort; de low, de medium of de high shank voet.

Let op , bij de Bernina naaimachine heeft u altijd een verlengstuk van de Bernina nodig, oude machine’s voetje nr 75 of 77  , de nieuwe machine’s nr 72

Op de workshop dag mag u als starter de 6-delige sampler linialen set en de crosshair ruler van ons gebruiken, evt. kunt u die aanschaffen als u hiermee verder wilt gaan . Wilt u daarna uitbreiden? Dan zijn er vele extra vormen linialen te koop, zoals veren, hartjes en slingers, we hebben later ook een vervolg workshop voor uitgebreidere technieken.

……………..

Westalee terugkeer dag, uitbreiden en experimenteren met wat u heeft geleerd.

Zelf uw quilt eenvoudig quilten op uw eigen naaimachine met behulp van deze quiltlinialen (templates) en de Rulervoet van Westalee , neem uw quilt mee op deze “terugkeer dag”  wanneer u de basis heeft gevolgd en nu met uw quilt aan de slag wilt gaan.

Wilt u meer leren dan de basis?  Op deze les gaan we weer een stapje verder  ‘Appliceren’ en ‘Quilt as you Go’ met de Westalee rulers/linialen, (u kunt alleen meedoen als u de basis heeft gevolgd)

Aan materialen heeft u het volgende nodig;
– natuurlijk een goedwerkende naaimachine en het speciale Westalee voetje de Shankfoot
– De Cross hair ruler, de Westalee sampler set en de spacing gauge (alles van de eerste workshop)

Daarnaast  gaan we deze dag ook werken met nieuwe template’s naar eigen keuze
Wij kunnen die voor u verzorgen als u tijdig doorgeeft of u de High of de Low linialen heeft en welke template  u wilt aanschaffen.  Heeft u andere vragen, problemen of extra oefenen , het kan allemaal op deze “terugkeer dag”,  overleg met onze allround lesgeefster.

Advies: plak onder elke liniaal antislip om glijden te voorkomen.
Dat kan siliconentape zijn of schuurpapier rondjes, die zijn apart verkrijgbaar.

Attentie:  Op deze les krijgt u 10% korting op alle  linialen die u tijdens deze les koopt

Data  11 Juni 

Tijd;  10.00 – 15.30  uur

Leskosten  € 59,95   excl. materialen.

Lesgeefster Jacqueline Wouters.

Attentie, wij zijn niet verantwoordelijk als u tijdens de les geen deugdelijke machine heeft , het lesgeld bent u dan WEL verschuldigd.

 

Westalee rulervoet en linialenWestalee linialen  Westalee

Westalee Westalee  Westalee ruler westalee

Cursusvoorwaarden geldend bij aanmelding

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
€59,95
Evenement Categorie:

Locatie

Lesruimte Quiltkelder Putten,
KLIK OP cursusnaam voor alle informatie Nederland + Google Maps
Telefoon:
0341-360717
Bekijk de site van Locatie