Startdag Patchwork en Quilten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Startdag Patchwork en Quilten

1 september @ 10:00 - 16:00

Gratis

Evenement Navigatie

Inschrijven

Schrijf u als eerste in.

Privacy Policy
Tribe Loading Animation Image

Op 1 september, de Startdag van het Quiltseizoen!
(zaterdag van 10.00 – 16.00 uur)

Bent u klaar voor het nieuwe Quiltseizoen?   Of wilt u graag overleg over het nieuwe quiltproject dat u in gedachten hebt.  We helpen u graag bij de stofkeuze.  Ook kunt u bespreken of het raadzaam is een cursus te volgen of toch een maandelijkse Quiltgroep, waarbij u met een eigen project individueel geholpen wordt.
Presentatie van het cursusprogramma met bijbehorende quilts en de mogelijkheid voor het inschrijven van een nieuwe workshop of cursus.

Verder kijkt u mee naar de verschillende doorlopende demo’s;

  • De Nationale Feestrok, een krachtige initiatief na de Tweede Wereldoorlog inspireerde o.a. Margreet Bijnagte om dit te vertalen naar een eigentijds project “Stoffige Verhalen”.
    Tussen 10.00 en 12.30 uur vertelt Margreet over het doel van het project om samen te werken aan textiel waarbij bestaande kleding met een emotionele lading wordt verwerkt in een nieuw kledingstuk. Zo kunnen levensverhalen worden gedeeld en nieuwe verbindingen ontstaan .Wilt u meer lezen? klik hier
  • Doorlopende demonstratie van Gerda Groenevelt , zij laat u de mogelijkheden met de BSR voet van Bernina zien, geeft uitleg over Creatief  naaien met de Naaimachine workshops. Ook geschikt voor niet quilters, zoals oa van een oude spijkerbroek met kurk een tas maken.
  • Heleen Pinkster ontwerpster quiltpatronen, geeft demo en uitleg over het nieuwe ontwerp computerprogramma EQ8, waar u uw eigen quilts en blokken mee kunt ontwerpen en printen.
  • Jacqueline Wouters laat u zien hoe u met de gewone naaimachine patronen kunt quilten (free motion)  met de Westalee templates en de Ruler Foot  , ontwerp door Leonie West uit Australië.
  • Zo zijn er nog meer demo’s , mooie quilts om te bewonderen en ideeën op te doen, dobbelstenen korting t/m 24 %  op stoffen
    En natuurlijk de mogelijkheid om in te schrijven op één van de leerzame en gezellige workshops.

Koffie en thee staan voor u klaar , we zien u graag.

 

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Quiltkelder van Stoffen en Babystudio
Klaas Bosstraat 14
Putten, 3882AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0341-360717
Website:
www.stoffen-babystudio.nl

Meer weten?

Heeft u vragen, wilt u meer weten over de cursussen of wilt u gewoon advies?
Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op.