Quiltfestival

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Quiltfestival

25 mei @ 00:00

Gratis

Evenement Navigatie

quiltfestival

Quiltfestival Putten levert veel geld op voor Nepal

Putten – Het Quilt festival in Putten trok afgelopen zaterdag veel bezoekers. “Veel animo was er in de Stoffenstudio en Quiltkelder voor zowel de quiltexpositie als de demonstraties en de aanschuifworkshops “, aldus een tevreden winkelierster Riek van Beek.
Veel drukte was er ook buiten voor ‘Aagjes Marktkraam’.
Voormalig quiltdocente Aagje Admiraal, nu met pensioen, toonde zich na afloop gelukkig over de verkoop van haar vele quiltspulletjes. “Het heeft me een opgeruimd huis opgeleverd. Daarbij komt dat er liefst 2500 euro is opgehaald voor het goede doelen-project “Naaiatelier voor 100 vrouwen in Nepal”.
Een prachtig bedrag om te doneren voor een hulpproject waar zoveel vrouwen en hun gezinnen mee geholpen worden”

quiltfestival

foto Alfred van Baaren

 • quiltfestival

  foto Alfred van Baaren

  quiltfestival

  foto ALfred van Baaren

EXCLUSIEF deze dag   “AAGJE’S  Marktkraam”

Aagje Admiraal was aanwezig op het Quiltfestival  met verkoop van al haar Quiltboeken, Tijdschriften,  Stofpakketten, Quiltmaterialen, Accessoires, Quilts , lespakketten, e.v.m. vanwege het afsluiten van haar periode als lesgeefster in de Quiltkelder Putten.

 • Steun het goede doel!
  Haar volledige verkoopopbrengst gaat naar het project “Naaiatelier voor 100 vrouwen in Nepal”. Hulp wordt gevraagd bij de aanschaf van nieuwe naaimachines, het organiseren van trainingen aan groepen vrouwen om naaien en breien te leren en de uitbreiding van onder andere de sanitaire voorzieningen .

  “Inmiddels werken er 48 vrouwen uit verschillende dorpen in de omgeving. Ze werken maximaal zes uur per dag, verdienen genoeg om hun gezin mee te onderhouden en houden tijd over voor andere taken”, legt initiatiefnemer van het project Dick Beumer uit. “De leeftijd waarop deze jonge vrouwen nu worden uitgehuwelijkt is omhoog gegaan van 15, 16 jaar naar gemiddeld 22 jaar. Je ziet de vooruitgang. Kwamen de vrouwen in het begin lopend naar het atelier, nu staan er allemaal fietsen voor de ingang. Een slimme ondernemer is daardoor gestart met een fietsenzaak in het dorp. En je ziet overdag veel minder kinderen op straat, want onze medewerksters sturen hun kinderen naar school. Voorheen konden ze het schoolgeld niet betalen.”
  Helpt u mee deze honderd vrouwen, die veelal niet kunnen lezen of schrijven, een vak te leren en een goed salaris te verdienen?
 • meer info: zie website Wilde Ganzen/projecten      //
 •   Info; Initiatief nemer met het opstarten naaiatelier  //
 •  Youtube filmpje van het naaiatelier Nepal

 

 Glas in Lood quiltles quiltkelder

 

 

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
00:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Quiltkelder van Stoffen en Babystudio
Klaas Bosstraat 14
Putten,3882AMNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0341-360717
Website:
www.stoffen-babystudio.nl

Meer weten?

Heeft u vragen, wilt u meer weten over de cursussen of wilt u gewoon advies?
Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Inschrijven

Join one other person

Privacy Policy
Tribe Loading Animation Image