Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Patchwork op de naaimachine deel 1

19 januari 2024 @ 09:30 - 12:00

€120,00

Evenement Navigatie

Patchwork op de naaimachine

Patchwork op de naaimachine cursus deel 1 basis

U leert verschillende technieken voor het maken van patchwork op de naaimachine, daarnaast zal u veel tips krijgen hoe u de kwaliteit van uw werk kunt verbeteren.

Het is een cursus voor mensen die graag patchwork op de naaimachine willen maken, in deze lessen leer je snel en efficiënt snijden met rol mes, liniaal  en snijmat, kettingnaaien, systematisch werken.

U leert hoe je de patronen kunt doorzien, maakt verschillende blokken waaronder een log cabin en natuurlijk het precies aan elkaar zetten van de blokken .

In de cursus Machinaal Patchwork wordt gewerkt met inch maten, 90% van de gratis of gekochte patronen voor machinaal patchwork zijn gemaakt in de inch maten ,  omrekenen naar cm is zeer sterk af te raden omdat er dan altijd verschillen ontstaan en de blokken dan niet meer passend zijn.

Uiteraard krijgt u volop tips en trucs voor een goed resultaat. Na deze lessen heeft u een schitterend patchworkresultaat tevoorschijn getoverd.
Het is een cursus voor beginners en gevorderden, ook voor degene die na het met de hand patchwork naaien  het nu op de naaimachine willen leren zeker omdat dit twee totaal verschillende technieken zijn.
Uw eigen naaimachine moet worden meenemen, het is niet belangrijk hoe oud, of welk merk je naaimachine is; een rechte stiksteek is voldoende.
Wel moet u  een kwart INCH  naaimachinevoetje bij uw machine hebben,  dit wordt de naadtoeslag, dit voetje heeft u dus nodig  , tenzij uw naald van uw naaimachine verzet kan worden.

Twijfelt u of dit voetje bij uw naaimachine zit? dan kunt u altijd een afspraak maken met de lesgeefster dat zij even naar u naaimachine kijkt.

Data; 6 lessen   om de plm 14 dagen

Start vrijdagmorgen op 19 jan., 2 en 16 febr., 1 en 15 maart en 5 april 2024

tijd ;  9.30- 12.00  uur

kosten  € 120,–  excl. materialen

lesgeefster Jacqueline Wouters

 

Patchwork naaimachine machinaal patchwork Patchwork op de naaimachine machinaal patchwork machinaal patchwork

Cursusvoorwaarden geldend bij aanmelding

Lesruimte informatie Quiltkelder Putten,

Gegevens

Datum:
19 januari 2024
Tijd:
09:30 - 12:00
Kosten:
€120,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Lesruimte Quiltkelder Putten,
KLIK OP cursusnaam voor alle informatie Nederland + Google Maps
Telefoon:
0341-360717
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Quiltkelder-Putten