Blog

Quiltallerlei nieuws

‘Quiltallerlei Nieuws’

Katia brei en haakgarens, zijn nieuw in ons assortiment opgenomen, de 100% katoen Capri alle kleuren, Marathon 3,5 acryl met wol, New Cancun acryl met katoen en Saigon acryl en natuurlijk hadden wij al Scheepjes wol Maxi Bonbon ,de dunne katoenen draad, Colour Crafter en CrafterVelvet, premium 100% acryl, en Botter IJsselmuiden sokken wol. Hierbij horen natuurlijk ook alle brei- en haak naalden.
Het zijn weer veel gezellige kleurtjes waar u zeker een kijkje bij moet komen nemen.

DMC borduurgaren, het complete assortiment van DMC splijtgarens hebben wij sinds kort in de winkel, met ook de Aida borduurstoffen en het borduurband, later in het voorjaar krijgen we nieuwe borduurpakketten.

Quiltstoffen, bijna wekelijks komen er nieuwe stoffen binnen, zo ook de nieuwe super mooie ‘Tilda’ collectie die midden januari verwacht wordt, deze zijn ook in onze web-shop verkrijgbaar.Ook nieuw zijn de zelfklevende stoffen, diverse rollen van 2 mtr bij 35 cm die in elke vorm geknipt en geplakt kunnen worden zonder lijm, tevens de bijbehorende lapjes stof erbij.

Kant, band, lint en fournituren, zoals u weet hebben wij heel veel kantjes en bandjes, NIEUW is, dat wij voor u band met een tekst kunnen laten borduren. 10 mm breed band in wit of grijs ondergrond met zwarte tekst naar keuze , op een lengte van 10 mtr voor de prijs van € 29,95.
voor info in de winkel.

Quilttentoonstelling; Om vast in uw agenda te noteren 1 april t/m 28 oktober in het Historisch Museum , ‘De Tien Malen’ aan de Garderenseweg 97 in Putten (op landgoed Schovenhorst) . Er wordt prachtig recent gemaakt werk van quilt(st)ers uit de patchworkgroepen van Jannie Schuit geëxposeerd. Hun creativiteit vindt een uitweg in de vele mogelijkheden die patchwork & quilten biedt. Naast het ‘vrije werk’ zijn er quilts te zien in uiteenlopende technieken. www.stoffen-babystudio.nl/tentoonstelling/

Open dag , deze altijd gezellige dag kunt u alvast in uw agenda zetten op zaterdag 20 mei, meer informatie over de inhoud van deze dag , volgt later en is natuurlijk altijd te lezen op onze vernieuwde web-site

Riek van Beek
Stoffen & Babystudio

transparante-quiltstempels

Transparante-quiltstempels

Met de transparante-quiltstempels van HobbyTime is een quiltpatronen maken nog nooit zo makkelijk geweest.
Mallen maken en op stof tekenen is nu niet meer nodig met deze handige stempels.
Met deze transparante-quiltstempels kunnen de patronen op de stof gestempeld worden, altijd duidelijke lijnen.

U neemt de stempel, een transparant acrylblok en een stempelkussen. Leg de stempel op het transparante acrylblok, druk het stempelkussen op de stempel en druk de stempel op de stof. Stempel het aantal patroontjes die u nodig heeft. Uitknippen en naaien maar. Binnen een korte tijd zijn er op deze wijze vele patroontjes gestempeld en geknipt. U heeft zo snel een voorraadje om op een rustig moment de motieven aan elkaar te naaien.

De transparante HobbyTime stempels hebben wij te koop in 21 verschillende pakket soorten, waarvan de meeste met elkaar te combineren zijn.
Deze stempels zijn tevens heel makkelijk om restjes stof op te maken. Ze zijn geheel transparant, dus heel handig als u een leuk patroontje van de stof precies in het midden wilt hebben. De maten zijn in centimeters en in inch.
Door steeds te combineren met verschillende stempels, maakt u uw eigen patchwork patroon.
Het patroon kan eerst op papier worden uitgewerkt en ingekleurd om uw eigen ontwerp te maken.

Ook kunt U ze bestellen in
de webwinkel
Of vraag erna in de winkel.

Quiltpatroon

Quiltpatroon Row-by-Row in Europa

Een quiltpatroon ontworpen door de winkelier van een aangesloten quiltwinkel.

Wat is Row-by-Row?
In 2011 is de row-by-row experience in New York begonnen om quiltsters in de zomermaanden iets aan te bieden.
Inmiddels doen er een paar duizend winkels in de VS en Canada mee aan dit fenomeen.
Dit jaar is de row-by-row experience voor het eerst in Europa en we hopen dat ook hier een succes wordt. Het thema voor 2016 is “ Home sweet Home ”

Hoe werkt Row-by-Row?
Elke deelnemende winkel heeft een patroon ontworpen met dit thema op het zelfde formaat , 25 cm hoog en 93 cm breed. In Nederland doen er 11 quilt winkels mee, waaronder wij als de Stoffen & Babystudio / Quiltkelder.
In de periode van 21 juni tot 6 september 2016 kunt u het patroon gratis ophalen in één van de deelnemende winkels. U kunt zoveel patronen verzamelen als u wilt. Dit kan in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Met deze patronen kunt u een unieke quilt maken uit de plaatsen waar u bent geweest.
De patronen worden alleen in de winkel uitgedeeld. Bij een web-shop bestelling ontvangt u geen patroon.

Na 6 september zijn er geen patronen of Kits verkrijgbaar, na 1 november mag de winkelier het patroon of Kit vrij uitgeven.
Een voorbeeld van ons patroon hangt in de winkel zodat u deze ook in het echt kan bekijken.Verdere informatie of foto's van andere winkeliers met hun patroon vindt u op de Facebook pagina van Row-by-Row in Europa. facebook Row by Row
Of meer informatie vindt u op deze website!

Bezoekt u onze winkel ? Vraag gerust naar het Row by Row patroon, Kit of het quiltje.
Heeft u deze zomer het project gemist?
Houd onze site in de gaten wanneer we in 2017 gaan starten met de Row-by-Row.

Row by Row